Gmero, jakich klotni - ja tam sie dobrze bawie :diabelski_usmiech
falujące obroty 1.6 AKL i dziwne przerwanie przy przysp...
Zwiń
X
-
falujące obroty 1.6 AKL i dziwne przerwanie przy przysp...
Witam.
Jestem nowym czlonkiem clubu. Mam Octavke 1.6 74KW. To juz jest trzecia moja Skoda. Wcześniej mialem 120 i favoritke i nadal zostałem przy tej marce. Mam pewnien problem mianowicie falują mi obroty na biegu jałowym, czasami dość znacznie miedzy 500 a 1500 i dwa razy juz mi zgasła. Poza tym jak przyspieszam na drugim biegu od niskich obrotów to potrafi przerwac ale tylko raz i dalej jest normalnie.
Z góry dziękuję za udzielone rady.Rozum każdy ma, ale nie każdy go używa.
-
-
Też z tym walcze, przy nowej przepustnicy, cewce , Kablach WN, świecach,kopułce i palcu, pompie paliwa, filtrach, paliwie v-power lub suprema z STP i nie mogę sobie z tym poradzić. Sonda działa, czujnik temp działa, samochód jedzie ile fabryka dała czyli wydech też OK, natomiast ma czkawke od niskich obrotów. Zostają mi jeszcze wtryskiwacze bo zauważyłem, że przy łagodnym przyspieszaniu tego niema natomiast jak wcisnę gwałtownie to jakby jest w pewnych monentach przytłumiony a w pewnych idzie jak trzeba gdy odpuszcze gazu np. A gdy nacisnę na gaz gwałtownie to ok 2 sek dławi się i dopiero potem wkręca.F-16
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez daneczek76mroko, Płyn o nazwie STP ze stacji Statoil wlewa się go na pełny bak paliwa.Rozum każdy ma, ale nie każdy go używa.
Komentarz
-
-
Nie używałem tego bo po tym jak napisał ktp76 stwierdziłem że nie ma sensu. A wogole słyszałem że tego płynu uzywa sie jak jeżdzi się na gazie a ja gazu nie mam.
Ale wiem co może być tego przyczyną. Ostatnią podpinałem Octavke pod kompa i wyszło że nie działa czujnik hala. Pomierzyłem go za pomocą miernika i rzeczywiście nie daja sygnału tylko go jeszcze nie zmieniłem bo nie mam czasu.
Podepnij swoją czeszke pod kompa i zobacz czy nie ma błędu czujnika hala, wtedy bedziemy wiedzieli czy to on napewno robi nam złą robotę.Rozum każdy ma, ale nie każdy go używa.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez ktp76suprema z STP
Suprema jest paliwem bezsiarkowym oraz zawiera dodatki uszlachetniające takie jak:
Inhibitory korozji - zapobiegają powstawaniu ognisk korozji na elementach silnika;
Detergenty - usuwają i/lub zapobiegają powstawaniu nagaru w elementach komory spalania oraz w układzie dolotowym i wylotowym;
Emulgatory wody - wiążą wolną wodę i pozwalają przeprowadzić ją przez silnik zapewniając właściwą jego pracę;
Nośniki smarne - zmniejszają opory pomiędzy współpracującymi elementami silnika
Komentarz
-
-
U mnie na vagu pokazało że czujnik halla jest walnięty i podejrzewam że to on. Juz go kupiłem ale nie mam czasu wymienić i nie wiem jak się do tego zabrać bo siedzi on pod kołem rozrządu a nie wiem jak osadzone jest koło rorządu na wałku czy na jakimś wpuście czy na stożku. Jeżeli na stożku to będzie problem :cry: . Może ktoś wie jak osadzone jest to koło albo ma jakieś schematy do tego silnika?
orzel720 podłącz do vaga i sprawdź czy przypadkiem też czujnik halla ci nie padł.Rozum każdy ma, ale nie każdy go używa.
Komentarz
-
-
Witam ja jestem tu nowy i posiadam OCTAVIE 1.4 75 KM i mialem ten sam problem ze obroty mi falowaly i rowniez jak hamowalem bez sprzegla to samochod potrafil mi gasnac ;/;/ wiec pojechalem do serwisu jak robilem badanie techniczne (w salonie skody) gosciu podpiol komputer i sie okazalo ze mam cos nie tak z obrotami i zmniejszyl je i teraz smiga bardzo dobrze i nawet nie wiem czy troszke nie lepiej chodzi pozdrawiam
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez jlupinoSpróbujcie zatankować Pb 98.To najtansza forma diagnozy.Problem w moim przypadku zniknął.
Zamieszczone przez QulekA ja wam powiem o co chodzi... Kupcie sobie preparat do czyszczenia przepustnic i gaźników.. A jak nie chcecie kupowac (drogie cholerstwo Wurtha) to w salonie powinni pomóc.. jedyne co to trzeba potem skasowac bład Vagiem...Rozum każdy ma, ale nie każdy go używa.
Komentarz
-
Komentarz